25 серпня 2019 р.

15 плюсів холостяцького, а точніше вільного життя

  1. Спокій. Ніхто не намагається виносити мозок, не потрібно «з’ясовувати стосунки». Не треба гадати, чи вона зберігає мені вірність, чи вже ні. І куди вона пішла, коли сказала, що йде до подружки.
  2. Відсутність компромісів. Я живу, як хочу, де хочу, й роблю, що хочу. Мені не потрібно підлаштовуватися під іншу людину й намагатися знайти компроміси між «хочу виспатися» та «скопай тещі город».
  3. Своя житлова площа. Не треба щоденно перейматися, що якщо завтра дружина вирішить розлучитися, то ти залишишся без даху над головою, із зубною щіткою за дверима власного житла.
  4. Сексуальна свобода. Мене не лякає перспектива прокинутися одного ранку поряд із целюлітним 40-річним бабищем та зрозуміти, що я вже давно не бажаю виконувати свій «подружній обов’язок» з нею. Не треба ані примушувати себе до виконання цього обов’язку, ані обмежуватися у виборі інших жінок. Хочу — сплю з кимось, хочу — практикую утримання, зокрема утримуюся від зв’язків із жінками, яким «трохи за 30».
  5. Не треба набиратися кредитів, не треба їздити на заробітки. Купити собі квартиру-студію або маленький заміський будиночок можна значно швидше та за готівку, аніж брати кредит на «трикімнатку» для цілої родини чи заробітчанствувати 20 років по закордонах, щоб збудувати велетенський маєток.
  6. Купа грошей. З кожної зарплати лишається ще багато вільних грошей, оскільки чоловікові не так вже й багато треба, щоб прогодувати себе. Ці гроші можна відкладати, інвестувати або купувати собі практично будь-які хотілки. Саме собі, а не ходити 10 років в одних і тих самих штанях на дві роботи — заради неї.
  7. Одна робота. Так-так, холостякові достатньо однієї роботи, а не спати 4 години на добу й здохнути в 50 років, працюючи до того одразу на двох (чи більше) роботах, щоб прогодувати свиню. Пардон, сім’ю.
  8. Відсутність дітей. Відсутність крику, ревіння, безладу та гівна в домі. Або відсутність здирницьких аліментів протягом майже двох десятиліть життя. Втім, справедливості заради слід зауважити, що вибирати в наш час особливо не доводиться — в Україні більша частина шлюбів закінчується розлученням, а це означає автоматичне присудження аліментів.
  9. Зручно спати. Самому спати у сто разів зручніше, ніж із кимось. Ніхто не вовтузиться, не заважає, не хропить, не штовхається, не перетягує на себе ковдру, а вранці не будить тебе шарудінням, прокидаючись раніше від тебе. Як наслідок, ти значно краще висипаєшся.
  10. Неможливо розжиріти. Можна купувати собі харчі на один день до наступного дня й узагалі тримати себе у формі. Жінки ж мають таку звичку — забити холодильник по саме нікуди всякою напів’їстивною фігнею, жиріти самій та відгодовувати чоловіка, щоб не втік до іншої та нікому не запав у око.
  11. Ідеальний порядок. Усе сміття й увесь безлад саме жінка й генерує. Ну й іще діти. А якщо немає ані їх, ані її, то й смітити нікому. Щоб прибрати дрібний безлад за самим собою, треба хвилин 15, не більше.
  12. Підвищений заробіток. Я можу легко переміщатися країною або навіть світом у пошуках кращого заробітку. Просто зібрав валізу та поїхав до іншого місця. Із сім’єю це неможливо, тому що в неї там «мама», у дитини «дитсадок», до якого була 2-річна черга, тощо. Якщо чоловік намагається поєднати сім’ю та високий заробіток за кордоном, то він, як показує життя, заробляє собі лише роги.
  13. Здоров’я. Спокій, повноцінний сон, відсутність економії на власному харчуванні, відсутність необхідності бухати через стрес в особистому житті тощо — все це виключно позитивно впливає на здоров’я, а як наслідок — на рівень щастя в житті. Жонатики ж частенько не доживають навіть до пенсії та ловлять інфаркти вже в 45 років.
  14. Хобі. Купа часу на хобі та захоплення. Цей самий час жонатики витрачають на дві роботи, хатні клопоти, обов’язки перед дружиною та на багато чого іншого. Як на мене, життя вимірюється саме можливістю займатися тим, що тобі цікаво, а не тим, що «треба».
  15. Фінансова свобода. В перспективі неодружений чоловік здатен досягнути фінансової свободи, тобто взагалі припинити ходити на роботу ще задовго до офіційної пенсії. По-перше, коли ти живеш сам, багато грошей тобі й не треба. По-друге, гроші можна отримувати від здійснених у молодості інвестицій замість витрат на жінок. Також можна здавати квартиру, яку в іншому разі дружина могла б відсудити під час розлучення.
(Перекладено та локалізовано з російської, поширення схвалюється)

Немає коментарів:

Дописати коментар